AMSTERDAM – Noisettes speelt dit weekend op Pinkpop in Landgraaf. Drummer Jamie Morrison tipt ons Pinkpop en vertelt wat over het nieuwste album Wild Young Hearts.

Morrison is dol op Nederland: “We spelen graag in Amsterdam en ik ben zelf dol op Utrecht. Alles is mooi en die fietscultuur is geweldig.”

Wie mogen we zeker niet missen op Pinkpop?

“Jeetje, wat is dit moeilijk. Nou, overduidelijk Bruce Springsteen. Die is natuurlijk geweldig. En Noisettes, Depeche Mode, Madness, Katy Perry en The Kooks. Simpelweg omdat ze allemaal briljant zijn. James Morrison, die zou ik ook graag zien.”

Over wie we beter kunnen overslaan, hoeft Morrison wat minder lang over na te denken. “White Lies. Vind ze niet leuk.” Zijn tent zou hij dit jaar wel willen delen met – hoe verrassend – Katy Perry: “Omdat ze zo mooi is.”

Maar samenwerken doet Morrison het liefst met Bruce Springsteen en Depeche Mode: “Dan zouden we een album maken met alleen kinderspeelgoed als instrumenten.”

Genoeg over Pinkpop. Recenseer je laatste album, Wild Young Hearts, eens?

“Dat is een verschrikkelijke vraag, waarom moet ik daar antwoord op geven! Ik zou zeggen dat hij erg anders is dan het eerste album. Er zou in moeten staan dat er veel verschillende stijlen op worden gebruikt en veel verschillende instrumenten. En dat je duidelijk hoort dat we meer tijd aan deze plaat besteed hebben.”

Noisettes heeft zeker meer tijd aan deze plaat besteed. Een jaar duurde het, voor de band het laatste schijfje klaar had. “Het voelt alsof we ontzettend zijn gegroeid. Tijdens onze tour van twee jaar hebben we elkaar pas echt leren kennen. Ook zijn we beter ontwikkeld als muzikanten.”

Primrose Hill

Het tweede album was ook een stuk makkelijker dan What's the Time Mr. Wolf?. Morrison: “Dit keer hadden we de nummers al geschreven voor we de studio in gingen. We hadden al vijftig liedjes klaarliggen."

"Wild Young Hearts is vorig jaar in de zomer opgenomen in Primrose Hill in Londen. Dat was echt geweldig. De eerste plaat hebben we voor de helft zelf geproduceerd en dit is de eerste keer dat we hebben gewerkt met dezelfde persoon op één plaats. De vorige plaat is over de hele wereld opgenomen. Het was fijn om aan het einde van de dag weer naar huis te gaan.”

Waar zie je Noisettes over een paar jaar?

“Goh, dat weet ik niet. Ik denk dat we blijven touren en spelen. Misschien ooit eens een live-album, of misschien zelfs een film of een boek. Er zijn geen regels. Ik zou Tim Burton erin betrekken, dat zegt genoeg.”

Morrison is trots op wat zijn band heeft bereikt: “Wild Young Hearts is een enorme mijlpaal. Wij zijn de enige Britse band met een top 5 single. We zijn geen Katy Perry of Lily Allen.”

Noisettes is ook druk met allerlei zijprojectjes: “Ik heb een zijproject met Drew, de bassist van Babyshambles en Dan is bezig met het nieuwe album van Gabriella Cilmi. Ik heb ook nog gedrumd voor Lucy Silvas. Als ik niet met Noisettes bezig was, zou ik voor iemand anders drummen.”

Noisettes speelt zaterdag op Pinkpop.