MOSKOU - De 22-jarige Noor Alexander Rybak is met zijn nummer Fairytale favoriet op het Eurovisiesongfestival in Moskou.

Dat blijkt uit de internationale polls en inschattingen van enkele grote wedkantoren.

De belangrijkste Britse wedkantoren tippen Noorwegen als winnaar van de 54e editie van het liedjesevenement. Griekenland en Turkije komen op de tweede en derde plaats. Nederland komt niet in de lijsten voor.

Voorspellingen

De website ESCtoday.com berekent op basis van onder meer voorspellingen van bookmakers en fans, de prestaties van landen in voorgaande jaren en de mogelijkheden van vriendschappelijke stemmen en boycots dat Noorwegen de meeste kans maakt op de overwinning.

Noorwegen wordt ook daar gevolgd door Griekenland en Turkije.

Bij de bezoekers van de veel bezochte site Oikotimes.com zijn Noorwegen, Griekenland en Spanje favoriet. Nederland eindigt in de voorspelling op de 34e plek, met evenveel punten als Wit-Rusland (dertien).

België en Tsjechië staan onderaan met nul punten.

De Toppers

De bezoekers van het Nederlandse Songfestival.web-log.nl vinden dat De Toppers het songfestival moeten winnen. Turkije staat op twee en Noorwegen op drie in de tussenstand van populairste landen.

Alexander Rybak staat op donderdag 14 mei in dezelfde halve finale als De Toppers. Een dag eerder viert hij zijn 23e verjaardag. De Noor is nuchter onder zijn positie als favoriet.

"Ik voel geen extra druk. Dit betekent dat mensen ons nummer leuk vinden. Ik zal er extra door glimlachen op het podium, maar het betekent niet dat ik ook echt zal winnen."