AMSTERDAM – De Nederlandse zanger VanVelzen weet op zijn tweede album Take Me In beter wat hij wil. “Ik durf nu te zeggen wat ik denk en ik weet beter welke kant een nummer op moet.”

“Als ik nu een nummer schrijf hoor ik al meer de arrangementen in mijn hoofd. Ook hou ik inmiddels meer rekening met de vertaling van de nummers naar een optreden.

Op Unwind, mijn eerste album, wist ik nog niet hoe dat moest.”

“We hebben ook echt geprobeerd die live-feel te vangen op het album door het in één keer in te spelen. Met de hele band tegelijk en niet instrument voor instrument. Op die manier was er meer synergie tussen de muzikanten.”

Eigen

De zanger schreef mee aan driekwart van de nummers, terwijl dat er op het vorige album vier waren. “Het is nog meer een eigen album geworden.”

Voor het schrijfproces benaderde hij diverse artiesten met de vraag of ze mee wilden schrijven. Dat leidde tot samenwerkingen met producer John Ewbank en leden van bands als Krezip, I.O.S. en Bløf.

Take Me In is onderdeel van een tweeluik en verschijnt in mei. Het tweede deel Hear Me Out verschijnt ruim drie maanden later.