AMSTERDAM - In de serie 'Het verhaal van' vertellen artiesten wekelijks over hoe hun werk tot stand kwam en welke gedachte achter een nummer zit. Deze week het nummer 'Vulture' van Patrick Wolf.

De Engelse singer-songwriter maakt elektronisch gedreven muziek, met tal van andere invloeden zoals folk.

Zijn vierde album The Bachelor, waar de single 'Vulture' op staat, verschijnt in juni en handelt vooral over de persoonlijke problemen die Wolf de afgelopen jaren moest doorstaan.

Samenwerking

Vulture werd gemaakt in samenwerking met de Duitse muzikant en producer Alec Empire. “Hij kwam met de beat en wat synthesizer geluiden. Die klanken herinnerde mij direct aan iets dat ik meemaakte in Los Angeles”, legt Wolf uit.

“Ik was daar al een week helemaal alleen, tot ik een satanist tegenkwam en vervolgens belandde in een hedonistisch, satanistisch seksschandaal. Daarna voelde ik mij zo vies. Het was echt vulgair.”

“Tekstueel gezien gaat het over een aasgier die dat dode verleden wegneemt. Nu heb ik het idee dat dat hoofdstuk is afgesloten en ik herboren ben. Ik moet het alleen telkens op het podium herbeleven”, aldus Wolf.