Di-rect zoekt via tv-show nieuwe zanger

HILVERSUM - De Haagse band Di-rect gaat via een tv-show op zoek naar een nieuwe zanger. Dat maakten de drie bandleden maandagmiddag bekend in de Coen & Sander Show van BNN op 3FM.

Na het vertrek van leadzanger Tim Akkerman staan Spike, Jamie en Bas op de uitkijk voor een nieuwe frontman. Het moet een man zijn, want ''een dame gaat niet werken'', aldus bassist Bas.

De drie resterende leden van de Haagse formatie hebben het idee dat de koek nog niet op is. Samen met BNN beginnen ze daarom zoektocht. De nieuweling moet niet alleen muzikaal bij de band passen, maar ook dagen achtereen met de mannen in een 'stinkende tourbus' kunnen zitten.

De 9-delige serie is vanaf zondag 13 september te zien op Nederland 3. Wie deel wil nemen aan het programma kan zich inschrijven via di-rect.bnn.nl.

Zoektocht

Het tv-programma over de zoektocht naar de nieuwe frontman begint met een uitzending over tien jaar Di-rect. Daarna volgen vier 'docusoap'-afleveringen waarin Spike, Bas en Jamie telkens met twee geselecteerde kandidaten on the road gaan.

De winnende kandidaten mogen zich gaan bewijzen tijdens de laatste vier afleveringen. Coen Swijnenberg en Sander Lantinga nemen de presentatie van deze afleveringen voor hun rekening.

De kijker kan een muzikale afvalrace verwachten met live optredens, waarin Spike, Bas en Jamie bepalen wie uiteindelijk wint en de 'droombaan' in de wacht sleept.

NUwerk

Tip de redactie