AMSTERDAM – De hiphopconferentie van New Skool Rules is dé gelegenheid voor professionals uit de muziekindustrie, artiesten en ambitieuze amateurs om elkaar te ontmoeten en samenwerkingen aan te gaan.

Het is de eerste editie van de conferentie en tevens het grootste forum voor de hiphopscène ter wereld.

Aan het evenement nemen twintig verschillende landen deel en de organisatie hoopt op een kruisbestuiving. “Zoals in Engeland voetbal is uitgevonden, zo stamt de hiphop uit Amerika.

Maar Engeland heeft al jaren geen WK meer gewonnen en op diezelfde wijze springen ze in de VS om nieuwe invloeden”, aldus Daniel van Leeuwen, woordvoerder van New Skool Rules.

Bishop Lamont

Rapper Bishop Lamont, die is overgevlogen vanuit Amerika om een workshop te geven beaamt dat: “Ik hoop mijn kennis hier te delen, maar wellicht ook wat nieuwe ideeën mee terug te nemen.”

De aanwezigen zien het vooral als een geschikte mogelijkheid om te netwerken. Joosje Jochems deed mee aan een open auditie en kreeg direct aanbiedingen van mensen uit de muziekindustrie.

“Iemand van Joop van den Ende Musicalproducties vroeg of ik auditie bij hun wilde doen en een man van Sony Music Publishing uit Polen wilde dat ik voor hun dingen in kwam zingen. Ik kan dus wel zeggen dat het voor mij erg nuttig is geweest”, zegt de studente van de Rockacademie Tilburg.

Studenten

Verder zijn er artiesten, nationaal en internationaal, die optredens geven en grijpen studenten van muziekopleidingen hun kans door korte showcases te geven.

“Ik heb een kwartier om te laten zien wat ik kan. Wie weet houd ik er nog wat aan over, je weet nooit of er boekingskantoren of labels staan te kijken”, aldus rapper Thomas Waterreus.

De conferentie duurt nog tot zaterdag 11 april en vindt plaats in de Rotterdamse Maassilo.