DEN HAAG - De Haagse rockband Kane geeft op zaterdag 6 juni een concert in het ADO Stadion in hun thuisstad. Met het optreden test de band het stadion als concertlocatie.

Dat maakte organisator A&A Concerts woensdag bekend. Kane is de eerste band die een groot concert geeft in het nieuwe stadion.

''Net zoals andere stadions in Nederland dat doen, wil de organisatie van ADO Den Haag het stadion kunnen inzetten als concertlocatie. Of het stadion ook daadwerkelijk voldoet als concertlocatie zal het optreden uitwijzen."

Meer concerten

"Bevalt dit concert bij de bezoekers, de gemeente en de organisatie van ADO Den Haag, dan zullen er in de toekomst mogelijk meerdere concerten volgen.''

De leiding van de voetbalclub wilde per se dat Kane het eerste concert zou geven, omdat naast de Haagse wortels van de band zanger Dinand Woesthoff een groot ADO-fan is.

Klik

''Tussen Kane, Den Haag en ADO bestaat al sinds Parkpop 2000 een mooie klik. Toen in eerstedivisietenue als beginnend bandje, nu een tijd verder, als eerste band in het nieuwe ADO Stadion. Voor een heel lang Haags Kwartiertje gaan we het podium op in de stad waar Kane thuis is. Haagser wordt het niet. Haagser kan het niet'', meent Woesthoff.

''Als dit een succes wordt, hebben we hier aan de A12 en de A4 een unieke locatie binnen de Randstad voor grote evenementen", aldus Commercieel directeur Dick Vierling van ADO Den Haag.

De band Stereo, winnaar van het tv-programma Rock Nation, speelt in het voorprogramma. Maandag gaan de kaarten voor het concert in de verkoop.