BUSSUM - Voormalig zangeres, directeur van de stichting Buma Cultuur en Idols-jurylid Jerney Kaagman is maandag benoemd tot Ridder in De Orde van Oranje-Nassau.

Ze kreeg de versierselen opgespeld tijdens haar afscheidsreceptie als directeur van Buma Cultuur door burgemeester Joan de Zwart-Bloch van Blaricum.

De koninklijke onderscheiding kreeg Kaagman voor haar jarenlange inzet voor de Nederlandse muziek. Dat deed ze niet alleen bij Buma Cultuur, maar eerder ook al als voorzitter van BV Pop en pr-manager bij Radio Noordzee Nationaal.

Earth and Fire

Verder was ze ooit als zangeres van de Nederlandse band Earth and Fire een 'exportproduct'. De groep had in de jaren zeventig grote hits met nummers als Seasons, Love of Life en Weekend.

Voor de scheidend directeur werd maandag in theater Spant! een afscheidsfeest gehouden. Daar waren verscheidene mensen uit de Nederlandse muziekindustrie aanwezig.

Jerney Kaagman wordt per 1 mei opgevolgd door Frank Helmink, die sinds 2000 managing partner is bij reclamebureau Alpha69 Communications en sinds 2001 managing director bij Toazted Media.

Kaagman krijgt onderscheiding