AMSTERDAM – Na het Europese succes van The Script is het drietal hard op weg om de VS te veroveren. Met drie singles op zak is de uit Ierland afkomstige band daar voor het eerst op tournee.

The Script bracht in 2008 het zelfgetitelde debuut uit en dat leverde drie succesvolle singles op, waarvan Breakeven de laatste is. The Man Who Can't Be Moved is hun bekendste hit.

De drie bandleden van The Script zijn gevormd door hun geboortestad Dublin in Ierland. “Een ruige omgeving en de manier van verhalen vertellen is daardoor typisch Iers, onze muzikale stijl daarentegen is dat juist weer niet”, legt gitarist Mark Sheehan uit.

Het album is volgens zanger Danny O'Donoghue heel spontaan tot stand
gekomen: “Als iemand een instrument oppakte dan bespeelde iemand anders gewoon het instrument dat nog beschikbaar was en lieten we ons helemaal gaan”.

Patronen

Sheehan vult hem aan: “We hebben altijd in bands gespeeld die een heel team van liedjesschrijvers om zich heen hadden. Nu hebben we dat niet en proberen we vaste patronen te ontwijken.”

O'Donoghue: “Als we ruzie hebben over een bepaald nummer, dan is dat altijd inhoudelijk zodat het nummer er beter van wordt. Je hebt er niks aan om je eigen mening door te drammen, het eindproduct is het belangrijkst.