AMSTERDAM - De veertigduizend kaarten voor de zaterdagshow van het housefeest Sensation in Amsterdam waren zaterdag binnen een vloek en een zucht uitverkocht.

Voor de vrijdagshow zijn al zeker 26 duizend kaarten aan de man gebracht. Dat heeft een pr-bureau namens organisator ID&T bekendgemaakt.

Danceliefhebbers uit 48 verschillende landen hebben volgens de organisatie zaterdag online kaarten geboekt. De jubileumeditie van Sensation vindt voor het eerst in haar tienjarige bestaan twee avonden achter elkaar plaats. ID&T pakt op 3 en 4 juli uit op de vertrouwde stek Amsterdam Arena.

Aftrap

Het premièreweekeinde in Amsterdam vormt de aftrap voor een wereldtournee. Het evenement trekt naar vijftien landen en strijkt onder andere neer in Madrid, Kopenhagen, Sao Paulo, Praag en Sint Petersburg. Op oudejaarsavond staat de show net als vorig jaar weer in Düsseldorf en Melbourne.

Voor dit jaar is een streep gezet door Sensation Black. Op deze 'zwarte editie' vormde de hardere varianten van housemuziek de hoofdmoot en hulde het publiek zich in het zwart.

Op Sensation White geldt een witte dresscode en leggen de dj's lichtere house op de draaitafels. Nu een einde is gemaakt aan het onderscheid tussen White en Black gaat het feest wereldwijd weer als Sensation door het leven.