MIAMI - De succesvolle Nederlandse dj Armin van Buuren is donderdagavond tijdens de uitreiking van de International Dance Music Awards (IDMA) in Miami in de prijzen gevallen.

Van Buuren, eerder uitgeroepen tot beste dj van de wereld, verzilverde in Miami vier van de zes nominaties. Dat maakte het eigen label van de dj, Armada Music, vrijdag bekend.

Van Buuren ging naar huis met de awards voor beste Europese dj, beste radio mixshow, beste house/trance track en beste video.

Die laatste twee prijzen kreeg hij voor het nummer In And Out Of Love dat hij samen met zangeres Sharon den Adel van Within Temptation maakte.

Dancelabel

Indirect won Van Buuren nog een award. Het door hem opgezette platenlabel Armada Music werd uitgeroepen tot beste dancelabel. De Amerikaanse dj Markus Schulz, ook onder contract bij Armada, is verkozen tot beste Amerikaanse dj.

De Nederlandse organisatie ID&T (onder meer Sensation en Mystery Land) won de award voor beste evenementenorganisator.

Markus Schulz liet weten zich enorm vereerd te voelen met de award. "Het is een erkennig van de fans. Dit betekent zo veel voor mij omdat ik zelf enorm betrokken ben bij mijn muziek als producer, dj en meer. Het is een voorrecht om als dj zo betrokken te zijn bij het onstaan van de muziek en zo'n sterke band te voelen met de fans.''