AMSTERDAM - Zanger-gitarist Tim Akkerman stapt uit de Haagse rockband Di-rect. Dat heeft de band tijdens een persconferentie laten weten.

Akkerman wil zich gaan concentreren op een solocarrière.

Tim: "We zijn ooit begonnen als jonge band en zijn hier erg succesvol mee geworden, maar in de loop van de jaren zijn we zelf volwassen geworden en is ook onze muzikale smaak veranderd. En helaas ben ik nu op het punt gekomen dat deze smaak in mijn geval te ver af staat van Di-rect".

Verrast

De drie overige bandleden hebben laten weten zeer verrast te zijn door deze beslissing, maar zijn keuze en eerlijkheid te respecteren. Verder verklaart de band nog geen idee te hebben hoe de toekomst van Di-rect eruit zal zien.

Spike: "We waren al volop bezig met de voorbereidingen voor het 5e album en we hebben net een deal voor Spanje en Portugal getekend, dus het kwam nogal koud op ons dak."

Weldoordacht

"Maar het is een weldoordachte keuze van Tim, die niet zomaar over één nacht ijs is gegaan, dus we hebben hier zeker respect voor. We zullen onze Tommy theatertour uiteraard gewoon afmaken, maar we zullen toch ook heel hard moeten gaan nadenken over de toekomst."

Het laatste concert in de huidige formatie is op vrijdag 10 april in het Oude Luxor Theater in Rotterdam. Een woordvoerster van het theater laat weten dat de afgelopen uren aanzienlijk meer gebeld is dan normaal om kaarten te bestellen voor de reeks Tommy-concerten.