DEN HAAG - Agentschap Telecom hoeft geen uitstel van betaling te verlenen aan Arrow Jazz FM en Arrow Classic Rock.

Dat heeft de rechtbank in Rotterdam beslist, liet een woordvoerder van het Agentschap Telecom maandag weten.

De eigenaar van de radiozenders had een kort geding aangespannen om meer tijd af te dwingen voor het oplossen van de betalingsachterstand van in totaal bijna 9 miljoen euro.

De zenders hebben tot en met dinsdag de tijd om de gehele betalingsachterstand weg te werken, anders trekt de toezichthouder de vergunningen in. De FM-uitzending moet dan op 11 maart 0.00 uur zijn beëindigd.

Tevreden

''We zijn tevreden dat de rechter ons besluit heeft gehandhaafd. Het betekent dat we zorgvuldig en weloverwogen hebben gehandeld. Het was bovendien ook niet uit te leggen aan al die vergunninghouders die wel op tijd betalen." 

"Hoe vervelend ik het ook vind voor de luisteraars, wij zullen er op toezien dat de uitzendingen van beide radiostations uiterlijk 11 maart worden beëindigd'', reageert directeur-hoofdinspecteur Marita Schreur van Agentschap Telecom.

Directeur Ad Ossendrijver van de Arrow Media Group wil niet reageren op de uitspraak van de rechter, zolang hij die inhoudelijk niet heeft kunnen beoordelen.

Luisteraars

Sinds twee weken doen de Arrow-zenders een beroep op de luisteraars om de schulden bij de overheid in te lossen. De radiozenders roepen luisteraars op geld te storten. Ossendrijver wil nog niet bekendmaken hoeveel geld is overgemaakt.

Hij zegt nog druk bezig te zijn met het oplossen van de financiële problemen, al rest hem niet veel tijd meer. ''Ik hoop er op tijd uit te komen'', zegt Ossendrijver. Mocht dat niet lukken, dan gaan de Arrow-zenders onder meer verder op de kabel.

Jaarlijks moet Arrow Classic Rock 4,2 miljoen euro betalen voor het gebruik van de FM-frequenties. De betalingsachterstand van het rockstation bedraagt volgens Agentschap Telecom 6.852.500 euro.

De licentiekosten van Arrow Jazz FM bedragen een miljoen euro per jaar. Het jazz-station staat volgens de toezichthouder 2.039.120 euro bij de staat in het krijt.