NEW ORLEANS - Britney Spears heeft de harten van haar fans heroverd. De zangeres trapte haar eerste tournee in vijf jaar af met een concert in de Amerikaanse stad New Orleans. De bezoekers waren dolenthousiast.

Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift People. ''De show is een spektakel'', zo liet een fan weten.

Doorgewinterde fans van Spears stonden dinsdag (Amerikaanse tijd) al vroeg in de rij voor het eerste optreden van de tournee. Vooral een schare fanatiekelingen uit haar thuisstaat Louisiana wilde zeker zijn van een goede plek, meldden Amerikaanse media.

Paaldansen

De 27-jarige zangeres liet na de ups en downs in haar leven, breed uitgemeten in de pers, zien dat zij de wereld weer aankan.

Een kooi, paaldansen, vuurregen; Spears pakte uit terwijl ze oude en nieuwe hits als Circus, Toxic, Womanizer en Baby, One More Time zong. Een fan: ''O mijn God, ze ziet er geweldig uit.'' De artieste bedankte het publiek na afloop met een handkus.

De tournee van Spears doet de komende maanden 32 Amerikaanse steden aan, waarna de zangeres in juni ook weer in Europa zal gaan optreden. Het is nog niet bekend of ze ook naar Nederland komt.