In de serie 'Het verhaal van' vertellen artiesten wekelijks over hoe hun werk tot stand kwam en welke gedachte achter een nummer zit. Deze week What A Wonderfuld World van Katie Melua.

What A Wonderful World klinkt menig muziekliefhebber bekend in de oren. Vooral het origineel van Louis Armstrong spreekt tot de verbeelding.

Een van de laatste vertolkingen is onlangs verschenen op het compilatiealbum van Katie Melua: The Katie Melua Collection. Op Katie's versie is ze te horen met singer/songwriter Eva Cassidy. Een opmerkelijk duet omdat Cassidy in 1996 is gestorven.

Katie Melua: "Toen ik haar voor het eerst Somewhere Over The Rainbow hoorde zingen, was ik overdonderd door haar mooie stem en gitaarspel. Ik zei tegen mijn vrienden dat we haar eens live moesten zien. Maar mijn vrienden vertelden toen dat ze al was overleden."

Impossible Duets

Deze bewondering voor Eva Cassidy is sindsdien gebleven, en werd zelfs alleen maar versterkt. "Ik deed twee jaar geleden mee aan een tv-show getiteld Impossible Duets, en de bedoeling van het programma was dat je een liedje ging zingen met iemand die je bewondert. Toen deed ik haar vertolking van Over The Rainbow. We kregen gelukkig toestemming
van haar nabestaanden", zegt Katie Melua.