Hardwell trots op zijn opvolger Martin Garrix als nummer 1 dj

Hardwell legt zijn carrière graag vast. Na twee documentaires over zijn leven verschijnt nu het fotoboek 2 Years As One. Daarin gunt de superster DJ een kijkje achter de schermen van zijn hectische bestaan.

Om precies te zijn in de twee jaar dat hij als beste DJ ter wereld door het leven ging. "Alles om mij heen veranderde maar ik bleef gewoon dezelfde persoon."Robbert van de Corput uit Breda timmert al zo’n tien jaar als Hardwell aan de weg. Vanaf 2009 neemt zijn succes gestaag toe en in 2013 en 2014 kiest DJ Magazine hem als beste DJ ter wereld. Hardwell staat nu nog steeds derde in die lijst. In 2013 verscheen al de documentaire I Am Hardwell, twee jaar later gevolgd door Living The Dream.

Zestigduizend foto’s

Vanaf 2013 gaat fotograaf Joep van Aert regelmatig mee op tournee, wat resulteert in het fotoboek 2 Years As One. "Hij had meer dan zestigduizend foto’s dus het was nogal een werk om te selecteren", lacht Hardwell.

"Ik had een paar favorieten die ik in het boek wilde maar bijna alle keuzes zijn van hem. Ik noem hem altijd een ninja: niemand zag hem maar hij was overal bij. Daarom is het boek zo puur, alle momenten zijn echt. Ik liet hem toe omdat hij een vriend is die ik vertrouw."

Twee handen in de lucht

Het boek toont het wereldwijde succes van Hardwell, maar niet alleen dat. "Je ziet mij echt niet alleen met twee handen in de lucht voor mensenmassa’s staan", zegt de 28-jarige DJ. "Vooral hoe mijn leven er tijdens een tournee uitziet. Het is best zwaar: veel reizen, jetlags en slaapgebrek. Je ziet op foto’s hoe moe ik soms ben en net voor een show nog lig te slapen. Het is een hectisch leven. In die periode veranderde alles: ik ging van kleine shows naar wereldwijd uitverkochte concerten op mijn naam."

Het boek brengt veel herinneringen terug. "Je maakt zoveel mee dat je ook veel vergeet. Door deze foto’s blijven die momenten altijd bij me. Hoogtepunten zijn onder meer mijn show in Madison Square Garden, festivals als Ultra en Tomorrowland maar ook samen draaien met Tiësto, mijn grote voorbeeld."

Martin Garrix

Dit jaar werd Martin Garrix verkozen tot de nummer 1 DJ van de wereld. Hardwell gunt het zijn jonge collega van harte. "Net voordat dat gebeurde hebben we nog samen gegeten en het erover gehad. Ik ben heel blij voor hem, als iemand het verdient is hij het wel. Hij is er klaar voor, zijn inzet voor wat hij doet is enorm."

Lees meer over:
Tip de redactie