Bebe Rexha presenteerde de MTV Europe Music Awards in Ahoy en scoorde dit jaar samen met Martin Garrix een dikke hit met In The Name Of Love.

'Een schatje' noemt ze de Nederlandse producer, een van de aardigste mensen waar ze mee gewerkt heeft. De 27-jarige New Yorkse zangeres en songschrijver maakte de afgelopen jaren muziek met G-Eazy, David Guetta, Rihanna en Nicki Minaj. Begin 2017 verschijnt haar debuutalbum All Your Fault.

Bebe Rexha is dol op Martin Garrix
Bebe Rexha is dol op Martin Garrix

Ze wordt in 1989 geboren als Bleta Rexha en is het kind van Albanische immigranten. Muziek heeft al op jonge leeftijd haar bovenmatige interesse. Rexha leert meerdere instrumenten bespelen en neemt als tiener lessen in songschrijven. In 2010 wordt ze zangeres in de band Black Cards, een project van Fall Out Boy-bassist Pete Wentz. Na twee jaar stapt Rexha op en tekent ze een contract als soloartiest en songschrijver.

Muziek als therapie

Muziek hielp de zangeres een moeilijke jeugd door, vertelt ze. "Ik was nogal een zwaarmoedig kind. Ik had last van angsten en depressies maar wist niet waarom. Het enige waardoor ik me beter voelde, was door met muziek bezig te zijn."

"Ik speelde trompet, piano en gitaar en probeerde liedjes te schrijven. Daar was ik  soms twaalf tot zestien uur per dag mee bezig. Ik ben nog steeds geobsedeerd door muziek en hoe het me laat voelen. Muziek helpt je bij het vieren van het leven en kan je ook donkere periodes door helpen. Het is een soort therapie."

Break-up plaat

De zangeres zegt dat bijna al haar nummers deels autobiografisch zijn. "De beste liedjes gaan over echte ervaringen, ik geloof dat mensen dat ook aanvoelen." Haar debuutalbum All Your Fault was meer dan anderhalf jaar in de maak.

"Het zou een break-up plaat worden. Mijn ex-vriend maakte het uit in een tekstbericht terwijl ik op tournee was. Ik raakte verbitterd en dat was allemaal zijn fout. Maar tijdens het proces werd ik een sterkere en onafhankelijke vrouw, ik was trots op mezelf dat ik zo hard werkte. De titel betekent nu iets anders voor me: het is allemaal zijn 'fout' dat ik een sterke 'Bad Bitch' ben geworden."

Martin Garrix

Over haar samenwerking met Martin Garrix niets dan lof. "Hij kwam bij me thuis langs voor In The Name Of Love en ik zag gelijk dat hij een super aardige jongen is. Dat vind ik belangrijk, want in de muziekwereld is dat lang niet altijd zo. Ik denk dat hij lang succesvol zal blijven, alleen al omdat hij een leuke en nuchtere vent is."