Niels Geusenbroeks nieuwe single All I Want is een duet met Sarah Bettens van K’s Choice. Hij dacht in de Vlaamse zangeres de perfecte partner voor het liedje te hebben gevonden. 

Het bleek door de hoge toonsoort echter lastig om te zingen voor Bettens. Het project werd bijna afgeblazen, maar Bettens wilde het graag laten slagen: "We verloren de magie van de demo, ik moest even vechten voor mijn plaats."

Video: Sarah Bettens moest 'vechten' voor duet met Niels Geusebroek

Sarah Bettens moest 'vechten' voor duet met Niels Geusebroek
Sarah Bettens moest 'vechten' voor duet met Niels Geusebroek

Wildfire

All I Want staat op het album Wildfire, dat eerder dit jaar verscheen. Geusebroek vond het gelijk een bijzonder liedje. "Ik heb nooit eerder bewust een duet geschreven maar hierbij zou het toch wel de kers op de taart zijn. De tekst is een soort spel tussen twee mensen, dat spel moet dan ook gespeeld worden."

Video: Nieuwe videoclip 'All I Want'

Nieuwe videoclip 'All I Want' van Niels Geusenbroek en Sarah Bettens
Nieuwe videoclip 'All I Want' van Niels Geusenbroek en Sarah Bettens

Tankstation

Geusebroek komt op een bijzondere manier bij Sarah Bettens terecht. "Ik was me aan het beraden op een duetpartner voor dat lied toen ik bij een tankstation door een dame werd aangesproken. Zij bleek de merchandise medewerker van K’s Choice te zijn. Toen dacht ik: Sarah Bettens, het moet zo zijn! Ze adviseerde me om het liedje naar het management te mailen en Sarah reageerde binnen een dag zelf al."

De Vlaamse zangeres die al jaren in Californië woont, was onder de indruk van All I Want. "Ik vond het gelijk heel catchy en een mooi lied. Met K’s Choice maken wij al jaren geen muziek meer die op de radio komt, maar dit klonk in de demoversie al als een totale radiohit. Mede daarom vond ik het wel spannend, ik wilde er graag op zingen."

Blijven proberen

Het duet komt niet zonder slag of stoot tot stand. "De toonsoort was eigenlijk te hoog voor mij", vertelt Bettens. "We hebben het lager geprobeerd maar toen verloren we een beetje de magie van de demo. Niels dacht erover om iemand anders te zoeken, toen moest ik even vechten voor mijn plaat."

"Ik vind het echt een supernummer en wilde het graag doen. Ik had respect voor zijn visie. Ik werk graag met mensen die weten wat ze willen en het is zijn song. Maar ik ben het blijven proberen."

Uiteindelijk lukt het de twee om All I Want precies zo op te nemen als Geusebroek het wil. "Sarah had het thuis al meerdere keren ingezongen maar was in Nederland voor optredens met K’s Choice. Ik pikte haar in Utrecht op bij TivoliVredenburg en we reden naar een studio in ’s-Graveland. De partijen waren bekend en ik zong het zelf ook opnieuw in. Het is prettig als je elkaar echt kan aankijken. Binnen een uur stond alles erop. Te gek, een mooie ervaring."