Tara McDonald is met I Need A Miracle verantwoordelijk voor de themasong van EuroPride 2016 in Amsterdam. De Britse zangeres is er trots op dat ze als een homo-icoon wordt gezien en vindt het belangrijk om haar steentje bij te dragen aan meer verdraagzaamheid in de samenleving.

"Een van mijn beste vrienden is vroeger heel ernstig mishandeld. Prides zijn meer dan goede feesten voor me. Als ik gevraagd word, zeg ik er alles voor af."

'Gay Pride is viering van het leven'
'Gay Pride is viering van het leven'

De zangeres wordt nog steeds emotioneel als ze over het voorval spreekt. "Het was heel erg, ze gooiden hem onder een trein. Ik zie Prides als een viering van het leven en de onderlinge verschillen tussen mensen. Er is nog altijd meer begrip en respect nodig. Het is ook educatie voor mensen die iemand kennen die homo, lesbisch of transgender is. Vergeet het label, het gaat om de persoon."

Bataclan

I Need A Miracle is een cover van Coco Star uit 1996. "Ik heb altijd enorm van die plaat gehouden, het is één van de redenen dat ik zelf dansmuziek wilde maken. Ik speelde vorig jaar drie maanden voor de aanslagen in de Parijse Bataclan om geld in te zamelen voor de Paris Pride. Toen gebeurde dat verschrikkelijke drama", vertelt ze.

"Er zijn veel raciale spanningen in Frankrijk, ik wilde niet dat iedereen de moslimgemeenschap de schuld zou geven. I Need A Miracle gaat over saamhorigheid, mede daarom wilde ik dat nummer toen heel graag opnemen."

Japan

Tara McDonald scoorde de afgelopen tien jaar hits met danceproducers als Armand van Helden (My My My), David Guetta (Delirious) en Axwell. Daarvoor was ze vooral op de achtergrond actief. "Ik toerde als achtergrondzangeres met rockbands en zong veel demo’s voor songwriters in", vertelt ze.

"De eerste song waar ik zelf aan meeschreef, was Stronger Together. Dat werd in 2002 uitgebracht als debuutsingle voor de boyband D-Side en kwam op nummer 1 in Japan. Daardoor kreeg ik zelfvertrouwen als schrijver."

David Guetta

Dankzij David Guetta staat McDonald sinds 2008 ook zelf in de spotlights. "Daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor. We schreven samen Delirious en ik zei dat ik al heel veel platen had ingezongen, maar nog nooit in een video was verschenen. Hij wilde me daar graag in hebben."

"Ik deed mijn eerste live shows met David. De allereerste was in Nederland, bij Jensen. Sindsdien hebben we veel getoerd samen. Hij had me niet mee hoeven nemen. maar hij denkt echt na over een goede show als een popster. Hij is veel meer dan een dj en producer."