De kans dat supergroep Crosby, Stills, Nash & Young (CSNY) ooit nog samen optreedt, is vrijwel nul. Graham Nash wil geen contact meer met David Crosby na meerdere aanvaringen. 

"Hij kan proberen wat hij wil, maar daar is het nu te laat voor. In een paar maanden heeft hij het hart uit CSN en CSNY getrokken. Hij heeft mooie praatjes, maar is geen goed persoon."

Bekijk hier het interview:

Het begin van alle ellende was dat David Crosby de nieuwe vriendin van Neil Young beledigde. Inmiddels heeft hij daarvoor zijn verontschuldigingen aangeboden, maar achter de schermen speelt meer. Crosby heeft ook Nash pijn gedaan.

Te pijnlijk

"Het zou makkelijk zijn om in de details te treden waarom ik geen CSN en CSNY werk meer wil doen, maar ik doe het niet. Er zijn te veel redenen, het zit te ingewikkeld in elkaar, het is te pijnlijk, ik zeg alleen dat het voorbij is", vertelt Nash. 

De 74-jarige Nash tourt momenteel na de release van het solo album This Path Tonight de wereld rond, maar is het meest bekend van de albums die hij maakte met CSNY.  "Het is een enorme schande want samen maken wij geweldige muziek, die mensen raakt en ze aan het denken zet. Natuurlijk is het droevig, natuurlijk ga ik het missen, maar we moeten verder."

Enorme klootzak

Het nummer Encore van This Path Tonight schreef Nash met Crosby in gedachten. "Het gaat wie je bent? Wie ben je zonder de roem, wanneer de lampen uitgaan en het publiek naar huis is. Ben je dan een fatsoenlijk persoon of ben je een enorme klootzak?"