Charlie Puth maakt muziek voor alle leeftijden

Na de hitsingles Marvin Gaye en One Call Away bracht Charlie Puth eerder dit jaar zijn debuutalbum Nine Track Mind uit. 

De recensenten zijn over het algemeen niet mals voor de muziek van de voormalige Youtube-ster maar hij verkoopt uitstekend en zijn muziek is al honderden miljoenen keren gestreamd. "Ik wil gewoon zoveel mogelijk mensen bereiken, van 7 tot 70 jaar."

Bekijk hier het interview:

De 24-jarige Charlie Puth komt uit New Jersey. In 2009 start hij zijn eigen Youtube-kanaal Charlies Vlogs en dat wordt een succes. In 2011 tekent hij een contract bij het label van de comédienne Ellen DeGeneres maar levert dat een jaar later weer in. Het grote succes komt in 2015 op het Atlantic-label met de singles Marvin Gaye en One Call Away en zijn wereldhit See You Again met Whiz Khalifa. 

Geen natuurtalent

Charlie Puth ziet zichzelf niet als een natuurtalent, vertelt hij. "Ik vind mezelf geen sterke tekstschrijver maar ik kan goed nummers in elkaar zetten. Inspiratie voor een liedje haal ik uit het luisteren naar andere muziek. De sfeer van een bepaald nummer zit in mijn hoofd en dan maak ik er iets nieuws van. Zo schreef ik mijn eerste liedje op mijn 13e door te luisteren naar een plaat van de boyband 98 Degrees."

Zure kritieken

De kritiek die Puth krijgt van serieuze muziekmedia deert hem weinig. "Het is altijd mijn doel geweest om zo catchy mogelijke muziek te maken. De songs moeten goed in elkaar zitten, maar ze moeten vooral catchy zijn. Daardoor krijg je snel zure kritieken van recensenten. Maar Nine Track Mind heeft al een half miljoen stuks verkocht."

Jongens en meisjes 

Het doel van de zanger is een zo groot mogelijk publiek bereiken. Hij weet ook hoe dat moet. "De productie en toonhoogte van een liedje is het belangrijkste. Zowel jongens als meisjes moeten het kunnen meezingen, daar houd ik altijd rekening mee. Mijn single Marvin Gaye is daarvan een goed voorbeeld", legt hij uit.

"De beste toonsoort is een E, daarop kunnen jongens en meisjes goed meezingen. Als je een sekse uitsluit, elimineer je de helft van je publiek. Je moet ook kunnen dansen op een popsong, anders is het niks. Ik let op al die dingen tijdens de productie, het is belangrijk dat je muziek perfect klinkt."


   

Lees meer over:
Tip de redactie