AMSTERDAM - De Britse band Coldplay werkt aan een nieuw album met daarop het beste nummer dat de band ooit heeft gemaakt. Dat heeft zanger Chris Martin gezegd voor aanvang van het laatste optreden van de band tijdens een tournee door Zuid-Amerika.

Daarbij werden onder meer Argentinië en Mexico aangedaan. Volgens Martin is het nummer zo goed, dat iedereen het voor zijn dood moet hebben gehoord.

X&Y

Het laatste album van de Britten, 'X&Y', stamt uit 2005. Daarvan werden meer dan twee miljoen exemplaren verkocht, maar niettemin gooide de band er minder hoge ogen mee dan met de twee voorgaande albums, 'Parachutes' uit 2000 en 'A rush of blood to the head' uit 2002.

Op de nieuwe cd slaat Coldplay andere wegen in. "Mensen denken dat we maar één ding kunnen", denkt de 30-jarige Martin. "Maar omdat we zulk geweldig werk hebben, hebben we besloten dat we kunnen doen waar we zin in hebben. Daar hoort het uitproberen van nieuwe dingen bij."

Enthousiast

Zo ontstond dat ene briljante nummer. "Om ons enthousiast te krijgen voor een nieuw album, moeten we altijd een liedje hebben waarvan we het idee hebben dat iedereen het moet horen. Godzijdank hebben we dat nummer voor dit nieuwe album al te pakken. Ik kan er nog weinig over zeggen, maar het is gewoon geniaal."