De eigenzinnige Britse band Jamiroquai stopt met hun muzikale carriere. Jay Kay, het gezicht en de stem van de band wil zich gaan richten op het familieleven. Of toch niet?

Het nieuws dat de band op zou houden te bestaan, sloeg in als een bom. Fans reageerden geschokt, maar kunnen gerustgesteld zijn: het verhaal is flink aangedikt door de Engelse Daily Mirror. Deze krant plaatste een interview waaruit niets anders dan de conclusie kon worden getrokken dat de band zou stoppen. Dit blijkt gelukkig niet zo te zijn, maar intussen had het verhaal via internet een hoop verontruste fans bereikt.

Dieptepunten

De beslissing van de band kwam nadat het contract met hun platenmaatschappij onlangs afliep. Voor Jay Kay was dat het ideale moment om er een punt achter te zetten. Naar eigen zeggen is hij het leven als muzikant, waarbij hij constant van huis is, helemaal zat. "Mijn leven zat sowieso altijd al vol hoogte- en dieptepunten, maar het leek alsof de laatste tijd alleen maar uit dieptepunten bestond" aldus Jay Kay. "Ik vind muziek maken gewoonweg niet leuk meer, ik verveel me alleen maar de laatste tijd, bovendien is elk bandlid wel aan wat rust toe."

Geld

Ook voegde de zanger nog aan zijn verklaring toe dat hij het voor het geld niet meer hoefde te doen. Dit komt ondermeer doordat zijn band sinds het eerste succes in 1992 wereldwijd ruim 27 miljoen albums verkocht. In een interview met de Engelse Daily Mirror liet Jay Kay nog in het midden of hij ooit weer muziek gaat maken. "Wie weet, maar voorlopig ga ik lekker vliegen met mijn helikopter en daarnaast op zoek naar de ideale vrouw om samen kinderen mee te krijgen."

Uit het verhaal in de Daily Mirror zou men kunnen concluderen dat het definitief is afgelopen met de band, maar uit een haastig geplaatst bericht op de officiële website van de band blijkt dat de situatie net even anders ligt. Het is inderdaad zo dat Jay Kay het even rustig aan gaat doen, zeker nu hij zonder de druk van contractuele verplichtingen zit, maar hij is nog volop bezig met muziek maken. Over een paar maanden kunnen de fans weer een teken van leven verwachten. Jay Kay is woedend op de Daily Mirror die de woorden uit zijn interview met de krant flink heeft verdraaid.