In mei verschijnt The Sun and The Moon, het nieuwe album van de Amerikaanse band The Bravery. Via hun website Thebravery.com zijn nu al drie tracks te beluisteren.

Met hun titelloze debuutalbum wist The Bravery zich twee jaar geleden een plek te verwerven tussen alle hippe gitaarbandjes die toen net opkwamen. Ondanks dat de band uit New York kwam, klinken ze zeer Engels. Zo Engels zelfs dat ze hun Nederlandse podiumdebuut beleefden op het London Calling-festival, waar over het algemeen alleen Britse bands staan. De muziek van The Bravery leunt dan ook zwaar op bands als The Smiths, New Order en The Cure.

Hard

Daarna ging het hard met het vijftal, na onder andere een uitverkocht optreden in de Melkweg en een geweldige show op Lowlands, stond de band als in Ahoy' als voorprogramma van Depeche Mode. Ook was de single An Honest Mistake veelvuldig op de radio te horen.

Voor de opnamen van The Sun and The Moon heeft de band de hulp ingeroepen van Brendan O' Brien, de producer die vooral bekend is van zijn werk voor Pearl Jam. De drie nieuwe nummers vallen vooral op vanwege hun grote verscheidenheid. Iets dat des te meer doet verlangen naar de nieuwe plaat.