UTRECHT - C-Mon & Kypski gaan op minitournee door de Verenigde Staten. De Utrechtse band speelt van 12 tot en met 25 maart onder meer in Austin (Texas) en in New York, en mogelijk ook in Los Angeles.

"Op een leuk-schaal van 1 tot 100 is dit een 101", aldus Simon (C-Mon) Akkermans, één van de twee dj's van de band, donderdag.

De band doet het goed in het alternatieve circuit. Vorig najaar verscheen het derde album van C-Mon & Kypski. De laatste single, Make My Day, met Pete Philly stijgt in de hitlijsten. In Amerika draaien sommige radiozenders de muziek inmiddels ook.

Mengpaneel

De band brengt tientallen muzieksoorten bij elkaar - van afrobeat tot elektro, van hiphop tot rock, polka en tango - tot een dansbaar geheel. Op het podium 'samplen' ze live: alle instrumenten komen binnen op een mengpaneel. Een apparaatje neemt die fragmenten op en herhaalt ze.

De vier mannen hopen in Amerika een platendeal te kunnen sluiten. Akkermans: "Er is daar zo'n groot alternatief circuit dat we het hele jaar van staat naar staat zouden kunnen trekken, en veel cd's verkopen. Inmiddels zijn we wat bekender daar, dus die basis is er al."