MSTRKRFT is verantwoordelijk voor het ter ziele gaan van een van de leukste bands van de laatste jaren: Death From Above 1979. Na het succesvolle album van deze band kwam bandlid Jesse F. Keeler erachter dat hij het wel heel erg goed kon vinden met studiohulp AL-P.

De twee hadden onder de naam MSTRKRFT al wel wat remixen gedaan, waaronder een hele succesvolle van de Bloc Party single Two More Years en een voor Wolfmothers Woman, maar toen de twee aan het album van DFA 1979 werkten sloeg de vonk pas echt over. De muzikale liefde was zelfs zo sterk dat Keeler er zijn eigen, populaire band voor aan de kant zette. Gelukkig bestond DFA 1979 naast Keeler alleen nog maar uit drummer Sebastien Grainger, dus hij hoefde niet veel mensen het slechte nieuws te gaan brengen.

Daft Punk

Muzikaal gezien is er veel veranderd, al is de muziek van beide bands uiterst dansbaar te noemen. MSTRKRFT heeft met The Looks een album gemaakt in de traditie van de grote platen van bijvoorbeeld Daft Punk en The Chemical Brothers.

De band weet namelijk als geen ander de hipste klanken van de meest opwindende undergroundacts van dit moment te vertalen naar dit album. Zo slaat MSTRKRFT de alom bekende brug tussen liefhebbers van de nieuwste dance en de muziekliefhebber die voor alles wat nieuw en interessant is openstaat.

Succesrecept

Ronkende diepe bassen, dik aangezette synthklanken, kletterende hi-hats en af en toe wat vervormde vocalen, dat zijn de belangrijkste ingrediënten voor het succesrecept van MSTRKRFT. De cd is prima te beluisteren als muzikaal behang, maar daarvoor misschien iets te eentonig. Echter bij een wat harder volume is deze plaat de ideale manier om op elk feestje de mensen op de dansvloer te krijgen. Na afloop zullen zich dan ongetwijfeld mensen bij de DJ melden met de vraag of ze de naam van de artiest van het laatste nummer kunnen krijgen. Die naam is MSTRKRFT en dat spreek je uit als Master Kraft.