AMSTERDAM - In navolging van hun Take That-collega's komen ook de mannen van Boyzone weer samen. Dat heeft hun manager Louis Walsh bevestigd tegenover de Britse krant The Sun. De jongens nemen een album en een documentaire op. Ook zijn er plannen voor een Europese tournee.

Ronan Keating, Shane Lynch, Mikey Graham en Keith Duffy kijken volgens Walsh uit naar de reünie. "Ze hebben er heel veel zin in", verklaart hij. "Ik weet zeker dat ze weer heel veel succes zullen hebben en dat ze een langdurige carrière tegemoet gaan. Hun eerste album wordt vast weer een nummer 1-hit."

De band maakt zich volgens Walsh geen zorgen over de concurrentie met Take That, dat in november weer bij elkaar kwam en inmiddels alweer een nummer 1-hit afleverde met 'Patience'. "Take That is fantastisch maar Boyzone is ook nog steeds geliefd. Ik denk ook dat mensen er naar uit kijken om Ronan Keating weer als leadzanger te zien."

Het Ierse Boyzone, dat in 1993 werd opgericht, verkocht wereldwijd vijftien miljoen platen. De formatie scoorde hits als 'Love me for a reason', 'Baby can I hold you' en 'No matter what'. De band ging in 1999 uit elkaar, waarna Ronan Keating een succesvolle solocarrière begon.