LOS ANGELES - De voormalig Amerikaanse vice-president Al Gore wil een wereldwijd muziekevenement opzetten om mensen bewust te maken van de gevaren van klimaatverandering. Het evenement moet vergelijkbaar zijn met Live Aid (1985) en Live8 (2005).

Gore maakte zijn "Live Earth"-project donderdag in Los Angeles bekend. De concertreeks moet op 7 juli plaatshebben. Op ieder continent zal een groot concert worden georganiseerd.

Bon Jovi

Volgens Gore moeten onder meer de Red Hot Chili Peppers optreden, evenals de Foo Fighters, Snoop Dogg, Black Eyed Peas, Bon Jovi, Sheryl Crow, Melissa Etheridge, John Mayer en Faith Hill.

"Om greep te krijgen op de klimaatcrisis, moeten we miljarden mensen aanspreken", aldus Gore. Tot nu toe zijn concerten gepland in de VS, Brazilië, China, Zuid-Afrika, Australië, Japan en Engeland.

Opwarming

Met het uitbrengen van zijn film An Inconvenient Truth heeft Gore de kwestie van klimaatverandering hoog op de internationale agenda gezet. De documentaire waarschuwt voor de gevolgen van opwarming van de aarde. De productie is genomineerd voor een Oscar.