Van 14 tot en met 18 maart vindt het prestigieuze festival South By South West plaats in Austin, Texas. De organisatie van het festival heeft voor deze editie acht Nederlandse bands uitgenodigd: Kraak & Smaak, zZz, C-Mon & Kypski, After Forever, Alamo Race Track, Joep Pelt, Twilight Sparrow en About.

Deze bands krijgen op het festival een kans om zich te presenteren aan de internationale muziekindustrie. Het zal voor de meeste bands wel moeilijk worden om op te vallen tussen de honderden andere acts op SXWS, maar het blijft de uitgelezen kans om succes in het buitenland te verwerven.

Een goed voorbeeld daar van is het optreden dat Alamo Race Track deed tijdens de editie van 2004. De band werd toen opgepikt door een Frans label en een Franse boekingsagent. Dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat de band in Frankrijk immens populair is en er meer albums verkoopt dan in eigen land.

Naast de showcases van veel onontdekt talent staan op het festival ook meer gevestigde namen als: Bloc Party, Razorlight en The Good, The Bad & The Queen.