De Ierse Frames komen voor 4 concerten naar ons land om de songs van hun laatste album ‘The Cost’ aan het publiek te kunnen laten horen. Natuurlijk verpakt in een heerlijk aanstekelijke set met de songs van hun eerdere 5 albums zullen ook deze avonden weer een zeer aangenaam wederzien zijn.

In 1992 maakten we voor het eerst kennis met de Ierse The Frames toen hun debuut als word to mouth hele vriendenkringen in beroering bracht. De opwindende live shows deden de rest.

Voor het einde van de vorige eeuw hadden ze met de albums ‘Fitzcarraldo’ en ‘Dance The Devil’ reeds grote indruk gemaakt maar met het prachtige, in 2001 uitgebrachte ‘For The Birds’ veroverden ze tenslotte hun verdiende plek op het hoogste podium. De sound was om ontstreden Frames maar met een nieuwe drive en zonder te duidelijke invloeden van buitenaf.

Grenzen

Om deze positie vervolgens met het live album ‘Set List’ (wat in hun thuisland vanuit het niets op #1 binnenkwam) en hun vierde studioalbum ‘Burn The Maps’ met gemak te continueren. Met hun vorig jaar verschenen album ‘The Cost’ werden nieuwe muzikale grenzen gezocht.

Grenzen die met veel klasse, muzikaliteit en emotie tot wederom geweldige songs leiden en de band een nog warmer geluid hebben gegeven. Dat zou natuurlijk kunnen komen doordat ze de songs live in de studio opnamen nadat fans zeiden dat ze live nog beter klonken dan als op hun albums.

Frames op de buhne

13 feb - Oosterpoort, Groningen
15 feb - Paradiso, Amsterdam
16 feb - Effenaar, Eindhoven
17 feb - Paard, Den Haag