AMSTERDAM - De Britse band Arctic Monkeys komt 10 maart naar Amsterdam. Ze geven als een van de eerste artiesten een optreden in de vernieuwde grote zaal The Max van de Melkweg.

De populaire popgroep geeft in totaal zes optredens in Europa, liet het poppodium maandag weten. De kaartverkoop voor het concert begint zaterdag bij de Melkweg.

Het concert is ter promotie van de nieuwe single 'Brianstorm', die 16 april uitkomt. Aansluitend verschijnt 23 april het album 'Favourite Worst Nightmare', het vervolg op het debuutalbum 'Whatever People Say I Am, That's What I'm Not' dat vorig jaar uitkwam.

Succesvol debuut

Die eerste plaat was in het Verenigd Koninkrijk het meest succesvolle debuut aller tijden. Inmiddels is het viertal uit Sheffield niet meer alleen bekend in Europa. Ook in Japan en de Verenigde Staten sloeg de muziek van Arctic Monkeys aan.

The Max

De vernieuwde grote zaal van de Melkweg biedt plaats aan 1500 bezoekers, vijfhonderd meer dan voorheen. Op 3 maart begint het feestelijke openingsprogramma. Behalve de Arctic Monkeys doen in die week De Dijk, Stone Sour, Candi Staton en Tanya Stephens het poppodium aan.