AMSTERDAM - De Amsterdamse poptempel Paradiso is het beste poppodium van 2007. Dat is zondag bekengemaakt tijdens de derde editie van de NightLiveXS Awards Ceremony.

Vorig jaar ging de prijs naar het Paard van Troje in Den Haag. A Campingflight to Lowlands Paradise, ook wel gewoon Lowlands, werd voor de derde achtereenvolgende keer uitgeroepen tot het populairste festival van Nederland.

De Outstanding Achievement Award en de prijs voor beste live-act gingen in Paradiso naar de Noord-Brabantse band The Gathering. De band van zangeres Anneke van Giersbergen gaf een verrassingsoptreden tijdens de uitreiking van wat bekendstaat als de belangrijkste prijzen in de live-sector.

Johan

Andere winnaars werden Johan (beste album nationaal), Arctic Monkeys (beste album internationaal), Jan Smit (Wat willen we niet meer zien of horen in 2007), Iggy Pop (beste live-act internationaal), Wolfmother (beste nieuwkomer) en Radiohead (beste optreden in de Heineken Music Hall in Amsterdam).

Het prijzenfestijn wordt georganiseerd door het online popmagazine LiveXS. De winnaars zijn gekozen door bezoekers van de website. Tijdens de uitreiking traden dit jaar ook Do, Hitch en a balladeer op.