Dankzij een heuse musical zal Doe Maar in 2007 wederom een revival beleven. Daarbij hoort natuurlijk een mooi verzamelalbum.

De muziek behoeft natuurlijk totaal geen introductie, aangezien Doe Maar de allerpopulairste act is die ons land ooit heeft gekend. In de jaren 80 was er werkelijk geen ontkomen meer aan met deze band en nu zo'n 25 jaar later blijkt dat geheel terecht te zijn. Want waar andere grote hits en de bijbehorende acts vaak maar een beperkte houdbaarheidsdatum hebben, blijft de muziek van Doe Maar tijdloos goed.

De titel Echt Alles doet sterk vermoeden dat deze verzamelaar een compleet overzicht is, maar toch ontbreken er op de drie cd's enkele nummers. Zo verscheen er in 1999 al een dubbel-cd met de titel Alles waarop enkele nummers staan die op Echt Alles niet voorkomen. Zo staat op geen van de nieuwe 3 cd's een track van het dub-album Doe De Dub.

Inspiratie

Terwijl er op deze ondergewaardeerde plaat goed te horen is waar de band zijn inspiratie vandaan haalde: Jamaica. Daarnaast ontbreken de nummers van het live-album Lijf Aan Lijf, maar dit is minder erg aangezien er in de geluidsmix op deze plaat een wel heel prominente plek is voor de gillende meiden in het publiek.

Toch zal bijna iedere Doe Maar-fan meer dan genoeg hebben aan de 55 nummers die op de drie schijven van Echt Alles staan. Geen enkele hit ontbreekt en de kans is zelf groot dat de luisteraar nieuwe nummers zal ontdekken. Die kunnen afkomstig zijn van het eerste, titelloze album, maar er zijn ook enkele nummers te horen die destijds op geen enkel album stonden.

Gehusseld

Het geheel is lekker door elkaar gehusseld zodat de eerste cd opent met Sinds 1 dag of 2 (32 jaar) en de verzamelaar eindigt met De Bom. Genoeg materiaal dus om bij iedere luisteraar herinneringen op te laten roepen.

Echt Alles is verplichte kost voor iedereen die van die herinneringen heeft bij deze muziek, maar in de loop der jaren de LP's is kwijtgeraakt. Wat deze verzamelaar nog sympathieker maakt is de schappelijke prijs.