Voor jazzfans die de drie dagen van het North Sea Jazz-festival te kort vinden is er nu een unieke manier om het festival te verlengen: met de North Sea Jazz Cruise.

Onder leiding van gastheer Marcus Miller zal de cruise voeren langs Kopenhagen, Oslo en Gothenburg om vervolgens precies op tijd voor het festival in Rotterdam te arriveren. Tijdens deze 12-daagse cruise op MS Rotterdam zullen meerdere topartiesten aan boord gaan voor een exclusief optreden. Enkele van deze gasten zijn: Herbie Hancock, Dee Dee Bridgewater, McCoy Tyner, Roy Hargrove en David Sanborn.

Nadat men is aangelegd is in Rotterdam zijn alle deelnemers aan de cruise als VIP te gast op het reguliere festival. Bovendien fungeert de boot tijdens het festival als hotel, waardoor je gewoon je eigen kamer aan kunt houden.

"De North Sea Jazz Cruise is een verlenging van de jazzervaring die wij bieden tijdens het North Sea Jazz Festival", aldus Jan Willem Luyken, directeur van het festival. "Het gebruik van het schip als hotel is geniaal. Ik kan geen betere en luxere manier bedenken om het festival te beleven." Voor wie dit allemaal als muziek in de oren klinkt: meer info.