Billy Corgan heeft de datum bekend gemaakt waarop het langverwachte nieuwe album van de band gaat verschijnen. Op 7 juli moet de plaat, met de titel Zeitgeist in de winkel liggen.

07-07-07 staat waarschijnlijk erg mooi op papier, maar valt wel op een zaterdag, een dag waarop normaal gesproken nooit een album uitkomt. In Nederland is dat meestal op vrijdag, in Engeland maandag en in de VS, de grootste markt, komen bijna alle platen op een dinsdag in de winkel te liggen.

Of alles nu een vergissing is van Corgan, een goede publiciteitsstunt of dat we het uiteindelijk niet zo nauw moeten nemen met die dag zal binnenkort wel blijken.

Het belangrijkste is natuurlijk dat er een album gaat komen. Veel meer informatie is op dit moment niet bekend, zelfs niet uit welke leden de band zal bestaan. Van bassiste D' Arcy en gitarist James Iha is het nog maar de vraag of ze wel op de plaat te horen zijn. Vooralsnog lijkt het erop dat de reünie van de band uit op dit moment vooral bestaat uit frontman Billy Corgan en drummer Jimmy Chamberlin.

Zeitgeist is het eerste album van The Smashing Pumpkins in zeven jaar.