De line-up van het Rotterdamse festival is met een aantal nieuwe namen nog interessanter geworden. Met onder andere Midlake, Goose, Digitalism en Amon Tobin wordt het festival een genot voor de muziekliefhebber.

Al is muziek maar één van de onderdelen van dit multimediale kunstenfestival. Toch hebben sommige andere vormen van kunst op Motel Mozaïque veel raakvlakken met muziek. Zo is bij de performance van de groep Touki Delphine, de Berlijnse muzikant Mocky te gast.

Maar wie enkel en alleen voor de muziek naar het festival komt, heeft aan de indrukwekkende line-up zijn of haar handen vol. Eerder waren al !!!, Deerhoof en Akron/Family bevestigd, maar de vandaag bekend gemaakte namen mogen er zeker ook zijn.

Midlake eindigde bij vrijwel iedere muziekjournalist in de top van de eindejaarslijstjes over 2006 en wie het geluk had ze live gezien te hebben, gaat zeker nog een keer. Het bebaarde vijftal maakt zulke prachtige popmuziek waarbij het lijkt alsof Fleetwood Mac, Rufus Wainwright en The Flaming Lips samen een superband zijn begonnen.

Goose en Digitalism zijn twee van de allerhipste dance-acts van dit moment. Goose maakt electrorock waarbij men goed heeft gelet op landgenoten Soulwax en het Hamburgse Digitalism is vooral bekend van hun remixen voor oa Tiga, Test Icicles en Depeche Mode. Maar als binnenkort hun debuut verschijnt zijn deze nog maar bijzaak. Hun single Jupiter Room is daarvan het bewijs.

De Braziliaan Amon Tobin maakt al vele jaren indrukwekkende platen vol vreemde samples en stuiterende beats. Op Motel Mozaïque zal hij zijn project over geluidseffecten presenteren. Het festival is van 12 t/m 15 april op verschillende locaties in Rotterdam.

De voorverkoop is inmiddels begonnen.