De Ierse singer-songwriter Duke Special heeft een gratis EP met vijf nieuwe nummers in de aanbieding. Waaronder een cover van Razorlight' s Stumble and Fall.

Om zijn nieuwe single Freewheel te promoten heeft de platenmaatschappij van Duke Special een website gemaakt waarop deze te beluisteren valt. Ook de twee bonustracks van de single, waaronder een duet met Neil Hannon van The Divine Comedy, zijn daar te horen.

Wie op de site doorklikt kan na het achterlaten van een e-mailadres de EP When The Bear Bytes gratis downloaden. De nummers passen qua sfeer goed bij het geweldige album Songs From The Deep Forest dat eind vorig jaar verscheen en op NU.nl een 4-sterrenrecensie kreeg. Een van de hoogtepunten van de EP is de prachtige versie van Stumble and Fall, dat omgetoverd is tot pianoballad in de typerende stijl van Duke Special.

Onlangs gaf Duke Special nog een prachtig optreden tijdens Noorderslag, een kunstje dat hij op 10 maart zal herhalen in Paradiso. Ook kun je binnenkort op NU.nl een interview met de zanger verwachten.