Indrukwekkende line-up op Powerfest

Na een succesvolle eerste editie van The Powerfest in Tilburg verhuist het toonaangevende festival voor de hardere gitaarmuziek dit jaar naar Amsterdam. Op zaterdag 21 april vindt in de Melkweg in Amsterdam de tweede editie van The Powerfest plaats.

Op twee verschillende podia treden diverse punk, hardcore, emo en extreme metalbands op. Het wordt het eerste grote festival in de Melkweg na de verbouwing, die in maart wordt afgerond. Naast de vernieuwde grote zaal The MAX zijn de Oude Zaal en het Melkweg Café betrokken bij The Powerfest 2007. De kaartverkoop start aanstaande woensdag 24 januari om 10.00 uur.

Succes

The Powerfest is het festival dat een brug slaat tussen het publiek van Waldrock, Fields of Rock, Lowlands en het reeds verdwenen Skatefest op Dynamo Open Air. De eerste editie, die afgelopen zomer in Tilburg plaatsvond, was een groot succes.

Naast hardcore en extreme metal is het aanbod deze editie uitgebreid met punk en emobands. Dit jaar komt het festival weer met een heel sterke line-up. Bands al Thursday, Sparta, Mindless Self Indulgence en Voodoo Glow Skulls zijn al aan de line-up toegevoegd.

Invloed

Thursday vertegenwoordigt de emostroming binnen het festival. In feite is deze band vaandeldrager van het genre. Hun spraakmakende release 'Full Collapse' is de afgelopen 5 jaar voor veel jonge bands een belangrijke invloed geweest. Hun Amerikaanse sound bevat de voor het genre kenmerkende afwisseling tussen screams en cleane vocalen. De band is befaamd om hun energieke live show, waarmee ze al meerdere malen de wereld rond zijn getourd.

At the Drive-In

Sparta wordt in de punkscene niet zonder reden gerespecteerd. De band ontstond uit het as van de legendarische post-hardcoreband At the Drive-In, die in 2001 in tweeën splitste.

Terwijl de wilde krullenbollen uit deze band het avontuur opzochten met The Mars Volta verkoos mede-oprichter Jim Ward samen met een aantal bandleden met Sparta voor een op liedjes georiënteerde punkrocksound. Hun langverwachte nieuwe cd 'Trees' laat een band horen die in vele opzichten boven het maaiveld uitsteekt: de zang is zuiver en catchy, de songs zijn volwassen en de sound is breder dan ooit.

Cultstatus

Onder kenners begint het New Yorkse Mindless Self Indulgence inmiddels een aardige cultstatus op te bouwen. Hun multimediapunk is agressief én dansbaar, maar vooral een uniek gezelschap. De excentrieke zanger laat zichzelf live graag alle hoeken van het podium zien terwijl de gitarist zich voornamelijk bezig houdt met het uitschelden van mensen.

MySpace

Mindless Self Indulgence kreeg het al meermaals aan de stok met de MySpace-beheerders vanwege de expliciete teksten op hun pagina. De meest bekeken elektronica-pagina op MySpace, wel te verstaan.

Voodoo Glow Skulls maakt energieke ska met een punkspirit. De blazers blazen net zo graag ook metal, hiphop en funk door hun toeters en weten de zaal steevast tot een springende massa om te toveren. Voodoo Glow Skulls mag binnen het aanbod van The Powerfest dan één van de oudgedienden zijn, hun show is helemaal klaar voor het jaar 2010.

Voorlopige line-up: o.a. Thursday, Mindless Self Indulgence, Sparta, Voodoo Glow Skulls, Senses Fall, MxPx, All That Remains, Misery Signals, The Sleeping, Grown At Home

Meer info:
www.thepowerfest.com & www.myspace.com/powerfest

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter
Tip de redactie