Dolly Dots weer bij elkaar

ROTTERDAM - De vroegere meidengroep de Dolly Dots is vanaf vrijdag weer op het podium te zien. Dat meldden bronnen rond de voormalige band donderdag.

De ooit zo populaire formatie komt voor een reünie bij elkaar voor een concertserie Vrienden van Amstel in Rotterdam Ahoy'. Ze gaan acht keer optreden in die serie.

De Dolly Dots werden bekend met liedjes als 'Boys', 'Love me just a little bit more' en 'What a night'. Verder was hun zwaar getoupeerde haar hun handelsmerk, evenals hun leggings en schoudervullingen.

De groep met leden als Angela Groothuizen, Ria Brieffies en Esther Oosterbeek ontstond in 1978. Tien jaar later gingen de vrouwen uit elkaar wegens teruglopend succes.

Film

Vooral in de jaren '80 waren de Dolly Dots zeer succesvol. Ze behaalden in totaal 25 Top 40-hits. In 1986 gingen de 'Dots' naar de Verenigde Staten om daar de film Dutch Treat op te nemen. Die rolprent maakte de verwachtingen niet waar.

De serie Vrienden van Amstel Live kent ook artiesten als Guus Meeuwis en Rowwen Hèze. RTL4 maakt opnamen van het muziekfeest. Die zijn 28 januari bij de televisiezender te zien.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie