Nieuw album My Bloody Valentine

Kevin Shields, frontman van My Bloody Valentine verklaarde onlangs in een Amerikaans tijdschrift dat er plannen zijn voor een nieuw album. Dit zou dan voor het eerst zijn sinds 1991.

In dat jaar verscheen Loveless, het geniale album waarmee My Bloody Valentine zich definitief kroonde tot koningen van de zogenaamde shoegaze. Deze term komt van het feit dat de gitaristen van de band zoveel effectpedalen voor zich hadden, dat ze constant naar de grond staarden.

Na Loveless tekende de band een lucratief contract bij een grote platenmaatschappij, maar raakte men tegelijkertijd in een creatieve dip. Uiteindelijk viel de band uiteen zonder een nieuw album uit te brengen.

Garantie

Kevin Shields werkte nog maar sporadisch mee aan platen van bevriende artiesten, tot in 2003 opeens muziek van hem verscheen op de soundtrack van Sofia Coppola’s Lost In Translation. Ook werkte hij samen met Britse band Go! Team.

Anno 2007 verklaart Shields opeens tijdens een interview met Magnet Magazine dat hij van plan is om een nieuw album te maken met My Bloody Valentine. Een tijdsindicatie kan hij helaas niet geven alleen een garantie dat het echt gaat gebeuren, tenzij "iemand van ons in de tussentijd doodgaat".

Overtreffen

Het meest opmerkelijke gegeven uit het interview is dat Shields er stellig van overtuigd is dat het nieuwe materiaal met gemak Loveless gaat overtreffen. Dat is nogal een gewaagde uitspraak, maar we geven hem hierbij het voordeel van de twijfel. Hopelijk komen we snel weer terug op dit onderwerp.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie