Must See: Booka Shade

De beste dansmuziek van dit moment komt van het Duitse duo Booka Shade. Onlangs verscheen hun nieuwste album, Movements, vol met geniale electro, minimal en techno.

Een brede catalogus, jarenlange ervaring en een goede liveshow, niets staat Booka Shade nog in de weg om het stokje van Underworld over te nemen. In tegenstelling tot veel andere elektronische acts beperken de mannen zich niet tot een trucje of richten ze zich alleen maar op de dansvloer. Movements staat vol met diverse invloeden uit de dansmuziek van de laatste drie decennia.

Vliegende start

De muzikale carriere van Walter Merziger en Arno Kammermeier nam een vliegende start toen ze twintig jaar geleden hun eerste platen als Booka Shade uitbrachten op het legendarische Nederlandse label Touché. Daarna was het een tijd wat stiller rond de twee en werd er vooral veel productiewerk gedaan.

Tot Merziger en Kammermeier samen met DJ T en M.A.N.D.Y. in 2002 het label Get Physical op oprichtten. In 2004 verscheen op dat label het album Memento van Booka Shade waarmee hun naam meteen weer gezet was. Sindsdien is hun ster alleen maar rijzende.

Jazzy house

Nu is er een nieuw album waarop het duo de lat nog hoger heeft gelegd. Met Movements zet men de toon van hoe dansmuziek anno 2007 hoort te klinken. Van duistere electro tot jazzy house, alles komt voorbij en zelfs een politiek statement word niet geschuwd. In Hallelujah USA zetten de muzikanten hun vraagtekens bij de grote macht van de kerk in de Amerikaanse politiek.

Optredens

Om dit geweldige album te promoten doet Booka Shade ons land aan voor drie optredens. De eerste is op 1 februari in Paradiso, Amsterdam. Een dag later spelen ze in de Maassilo in Rotterdam en ze sluiten op de derde af in de Eindhovense Effenaar.

Nieuwsgierig naar de muziek? Ga dan naar de MySpace-pagina van Booka Shade: http://www.myspace.com/getbookashade

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie