AMSTERDAM - Edsilia Rombley moet het tijdens het Eurovisie Songfestival mogelijk opnemen tegen de Britse zanger Morrissey. De BBC heeft bevestigd met de zanger in gesprek te zijn over het schrijven van het liedje waarmee Groot-Brittannië dit jaar weer wat hoger hoopt te eindigen.

Morrissey zou een groot fan zijn van het muziekspektakel.

Net als Nederland doen de Britten het de laatste jaren niet bijster goed op het Songfestival. In 2003 ging zangduo Jemini zelf zonder punten naar huis met het nummer 'Cry baby'. Vorig jaar eindigde Daz Sampson op de negentiende plaats met 'Teenage life'.

Groot publiek

Met de hulp van Morrissey, voormalig zanger van The Smiths, hoopt Groot-Brittannië er weer bovenop te komen. De BBC denkt met zijn inbreng weer serieus te worden genomen en een groot publiek aan te spreken.

Treble

Nederland scoorde vorig jaar met meidentrio Treble te weinig punten om tot de finale door te dringen. Met de bijdrage van Rombley, die in 1998 de vierde plaats haalde, is er weer hoop op winst. Welk nummer de 28-jarige zangeres ten gehore zal brengen wordt op 11 februari bekendgemaakt.

Het Eurovisie Songfestival vindt op 12 mei plaats in de Finse hoofdstad Helsinki.