De grote band van de eerste helft van 2007 is zonder twijfel The Hold Steady. Met de songs van hun geweldige nieuwe album 'Boys And Girls In America' zal de Paradiso 10 februari gaan ontploffen.

Het nieuwe, en derde, album van de Amerikaanse Hold Steady is typisch zo'n album van juiste plaats en juiste tijd. De superaanstekelijke punkrockband van de band is op het nieuwe album vermengd met meeslepende melodieën en ingenieuze pianopartijen die erg aan Bruce Springsteen en zijn E Street Band doen denken.

The Hold Steady…

En alles wat op hun 2 voorgaande albums 'Almost Killed Me' en 'Seperation Sunday' al zo verschrikkelijk goed was komt op het nieuwe album nog beter uit de verf.

De geweldige teksten van frontman Sean Finn en de stevige basis die de rest van de mannen bieden, gaf het oorspronkelijk reeds eind vorig jaar in Amerika uitgebrachte nieuwe album plekken op de diverse jaarlijsten, o.a. van Spin magazine.

Ook de januari issue van het Britse Uncut liet zich niet onbetuigd met een 5 sterren recensie. Ook wij zullen ons met een 5 sterren recensie op 21 januari niet onduidelijk gaan uiten. Voorloper van het geweldige album (release 22 januari) is de zeer aanstekelijke single 'Chips Ahoy!' die met clip op You Tube over de afgelopen weken ongelooflijk populair is geworden.

Concert The Hold Steady : Zaterdag 10 februari Paradiso, Amsterdam.