Het album Twelve Stops & Home van The Feeling ontstond geheel spontaan toen een vriend van de bandleden muziek wilde opnemen voor zijn examen als geluidstechnicus.

In één klap was The Feeling geen feesten- en partijenband meer. The Feeling bestond namelijk al veel langer en was vooral actief in de bekende wintersportlocaties in de Alpen waar ze voor de muzikale omlijsting van de après-ski feesten zorgden.

Soft-Rock

Toen ze werden gevraagd om nummers aan te dragen voor het eerdergenoemde examenproject, werden de covers van hits uit de jaren tachtig en negentig ingeruild voor eigen werk. Hierin is goed te horen van welke muziek de bandleden zelf houden: soft-rock.

The Feeling heeft zich voorgenomen om die soft-rock weer cool te maken en dat is ze wat hun eigen band betreft gelukt. Het geluid van The Feeling leunt sterk op die van bands als Supertramp, ELO, 10CC en Elton John.

Voor nieuwe generaties muziekliefhebbers zijn dit wellicht niet de coolste namen, maar wie weet kan The Feeling daar verandering in brengen.

Ingespeeld

Het allerknapste van Twelve Stops & Home is het feit dat van de twaalf nummers op het album er niet eentje wat minder is. Elk nummer klopt gewoon van het begin tot het einde en het is goed te horen dat de bandleden door de vele optredens zeer goed op elkaar zijn ingespeeld. Het enige dat nu nog mis kan gaan aan het succes van The Feeling is het feit dat eventuele toekomstige albums geforceerd zullen gaan klinken.

Keuken

Dat zit namelijk zo: tijdens de opnamen van dit album had de band geen contract bij een platenlabel en beschikte men dus over een miniem opnamebudget. Alle nummers zijn dus in kleine stukjes opgenomen bij de bandleden thuis, meestal gewoon in de woonkamer of keuken.

Dit is vervolgens door die vriend van ze verwerkt tot de liedjes die ze nu zijn. Toen via een omweg deze nummers bij een grote platenmaatschappij terecht kwamen en de band meteen een contract aangeboden kreeg, heeft The Feeling nog wat pogingen gewaagd om de nummers op een normale manier op te nemen in een studio.
Maar al die opnamen klonken een stuk minder dan de oorspronkelijke versies.

Door de ruime ervaring van de band is The Feeling live een zeer aangename ervaring. Wie zo'n show eens mee wil maken kan op 9 maart naar de Mezz in Breda en een dag later naar het Patronaat in Haarlem.