AMSTERDAM - Nu het precies dertig jaar geleden is dat The Police werd opgericht, is de kans groot dat de Britse rockband deze zomer een reeks concerten geeft. Dat meldt het Amerikaanse muziekblad Billboard.

Mocht het er echt van komen, dan zou het voor het eerst sinds het uiteenvallen van de groep in 1986 zijn dat zanger Sting, drummer Stewart Copeland en gitarist Andy Summers samen een concert geven.

Dvd

Platenmaatschappij A&M Records liet eerder al weten het 30-jarig jubileum van de band groots te willen aanpakken. Zo zou er een dvd uitkomen en een compilatie-cd. Het label hoopt op de medewerking van de bandleden, maar wil niets bekendmaken tot er definitief besluiten zijn genomen.

Wel zouden er al gesprekken hebben plaatsgevonden. Ook concertorganisators dromen van een reünie, omdat wordt verwacht dat de band wereldwijd nog altijd stadions vol kan krijgen.

Hits

The Police scoorde eind jaren zeventig en begin jaren tachtig hits met nummers als 'Can't stand losing you', 'Walking on the moon' en 'Every breath you take'.

Behalve voor een onofficieel optreden tijdens het huwelijk van Sting en Trudie Styler kwamen de bandleden van The Police alleen bij elkaar toen de band in 2003 werd opgenomen in de Rock-'n-Roll Hall of Fame. Toen brachten ze het nummer 'Roxanne' ten gehore.