Met haar eerste internationaal uitgebrachte album 'Balance' scoorde Sara Tavares gelijk maar een internationale hit ook. En zeer terecht! De songs swingen en emotioneren tegelijk en haar warme stem is de ideale verbindingsfactor.

Sara Tavares woont dan weliswaar haar hele leven al in Lissabon, haar familie roots liggen wel degelijk op de Kaapverdische eilanden (de eilandengroep die ons ook andere grote muzikale vrienden als Cesaria Evora en Lura brengt). Gelegen naast Afrika is die muzikale invloed dan ook nadrukkelijk aanwezig in haar muziek.

Haar grote liefde voor Braziliaanse muziek is daar dan nog eens perfect mee samengesmolten. Tavares' album 'Balance' kan omschreven worden als een album van tijdloze pracht.

Ritmes

De liedjes vanuit de acoustische gitaar van Tavares geschreven zijn overgoten met overheerlijke Afro Braziliaanse ritmes. De teksten die ze daarbij zingt zijn in een Portugees slang, de taal die zij en haar vrienden spreken. Vrienden die uit alle hoeken van de wereld komen en in het zeer multiculturele Lissabon wonen.

Het is vooral Tavares' zwoele stem en enthousiasme die de songs zo aanstekelijk maken. Diegenen die haar dit afgelopen jaar reeds in Nederland hebben zien optreden kunnen dat optimaal beamen. 'Balance' is een album waar de warmte vanaf straalt en je een uitermate 'Bom Feeling', zoals een van de songs op het album heet, geeft.

Concerten

Het komende jaar zal Sara Tavares een nieuwe reeks aan concerten in Nederland komen geven. Voor de 2 grote concerten, een in het Amsterdamse Concertgebouw en een in het Rotterdamse theater Zuidplein, zijn nog enkele kaarten te krijgen. Mis haar niet voordat ze megagroot wordt! (World Connection)

PS. Voor de liefhebbers is er ook een mooie clip van haar te bekijken op http://217.148.162.9/movies/Balanc.wmv