AMSTERDAM - De Belgisch-Italiaanse zanger Salvatore Adamo heeft een lied geschreven voor de Belgische prinses Mathilde. De 63-jarige zanger componeerde 33 jaar geleden al het nummer 'Dolce Paola' voor de schoonmoeder van Mathilde, koningin Paola.

Adamo werd gevraagd door kroonprins Filip. "Hij vroeg het me vriendelijk, maar met enige aandrang", zegt de zanger in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. "Als zijn moeder een liedje had, dan verdiende zijn vrouw er ook één."

Schoonheid

De 63-jarige zanger componeerde een nummer over de lach van Mathilde en hoe deze de wereld verandert. "Het moest een eerbetoon zijn aan haar en aan haar schoonheid", zegt Adamo. De zanger weet niet of de prinses het nummer al heeft gehoord.

Het lied staat niet op het nieuwe album van de zanger, 'La part de lange'. Hij heeft het nummer bewust niet opgenomen op zijn nieuwe cd omdat hij naar eigen zeggen geen munt wil slaan uit de koninklijke familie. "Als ik er iets mee doe, zal het voor een goed doel zijn, zoals Unicef."

Hits

Adamo scoorde in Nederland tussen 1963 en 1965 zijn grootste hits. Naast de nummer vier-positie die hij in de Nederlandse Top 40 behaalde met het lied voor Paola, scoorde hij ook hits als 'Vous permettez monsieur' en 'Tombe la neige'.