LONDEN - Blur komt met een nieuw album. De oprichters van de Britse band, Damon Albarn en Graham Coxon, hebben de strijdbijl begraven en duiken in het nieuwe jaar weer de studio in. Dat meldt de tabloid The Sun zondag. Dit jaar werd al druk gespeculeerd over een comeback.

Blur brak in 1994 door met het album 'Parklife' en hield er in 2003 mee op. Een jaar eerder was gitarist Coxon uit de band gestapt na ruzie met de andere bandleden. Naar verluidt hadden hij en zijn jeugdvriend Albarn ruzie gekregen over het overmatige alcoholgebruik van Coxon.

Na de breuk richtte Coxon zich op een solocarrière. Albarn was één van de mannen achter de virtuele band Gorillaz en komt in januari met een album van zijn nieuwe band The Good the Bad and the Queen.

De lucht tussen de voormalige vrienden zou nu zijn geklaard en daarmee is de weg open voor een reünie. Dat betekent volgens een bron van de krant niet dat het een langlopend project wordt. "Het gaat waarschijnlijk alleen om een laatste Blur-album, om alles goed af te sluiten."