STAPHORST - Met vier honderdduizendklappers is TMF Radio woensdag knallend gelanceerd. Ali B en Yes-R staken het vuurwerk af op het marktplein in Staphorst, volgens TMF 'het saaiste dorp van Nederland'.


Foto: TMF Radio | TMF-VJ Nikki start TMF Radio in de studio in Naarden

De radiozender, een samenwerking tussen MTV Networks en Sky Radio, is vanaf 12.00 uur woensdagmiddag in de lucht, op de frequentie van RTL FM.

Twee keer kwam een politieagent op een motor langsrijden, maar die liet de TMF-vj's en de rappers rustig hun gang gaan met het vuurwerk. Omdat oudjaar dit jaar op een zondag valt, mag er in Staphorst geen vuurwerk worden afgestoken.

Reden genoeg voor de muziekzender om het dorp wakker te schudden. "Oke dan gangsters van Staphorst, daar gaan we", riep Ali B voordat hij het vuurwerk afstak. "De mensen hier weten niet wat ze meemaken", zei vj Valerio.

Jongere jongeren

TMF Radio richt zich vooral op jongeren. In het begin met non-stop muziek, later komen er andere programma's. "Maar muziek blijft het belangrijkste", zei zendercoördinator Menno Wagenaar.

Er zijn al veel jongerenzenders, maar volgens hem onderscheidt TMF Radio zich door zich op een iets jongere doelgroep te richten. "Radio 538 en 3FM en soortgelijke zenders richten zich op twintigers en dertigers. Wij zitten daar nog onder."