Op het randje van het nieuwe jaar komt hier nog net het 'Keep Reachin' Up' van de uit Brooklyn afkomstige soulqueen Nicole Willis uit. Na de erg goede pers die haar in Engeland reeds ten deel viel niet meer dan logisch. En geheel terecht ook! Het is het juiste album op het juiste moment.

Nicole Willis heeft al een hele carrière achter de rug die grotendeels aan ons voorbij is gegaan. Zo maakte ze twee albums met de uit New York afkomstige acid jazz groep Repercussions te weten 'Earth & Heaven' en 'Charmed Life', die klassiekers binnen het genre zijn. Om daarna met twee solo albums het muzikale avontuur vol op te zoeken.

Zo werkte ze onder meer met Nuspirit Helsinki, Maurice Fulton, Veikka Ercola en haar echtgenoot Jimi Tenor. Haar eerste solo album 'Be' (2004) werd al goed ontvangen. Maar met haar tweede album 'Soul Makeover'(2005) kwam de pers pas echt goed los. Soul Makeover werd zelfs door het (nog steeds) toonaangevende The Face uitgeroepen tot R&B album van het jaar.

Soul Investigation

Met haar nieuwe album 'Keep Reachin' Up' maakt ze de grote verwachtingen volop waar met een album vol pure soul en fijne acid jazz. Met de uit Helsinki afkomstige Soul Investigators heeft ze de volledig juiste oldskool band te pakken. De band is de perfecte kruising tussen de oude Motown en Stax soul, beste acid jazz en de nieuwe stijl zoals die gemaakt wordt door Sharon Jones & The Dap Kings. Rare groove with a twist! En verrukkelijk aanstekelijk...

Nicole Willis vloeit haar mooie vocalen over de tracks met een grote klasse waardoor elke aanstekelijke melodie de juiste swing mee krijgt. De eerste single van het album 'If This Ain't Love (Don't Know What Is)' was de perfecte aangever voor een album wat nergens teleurstelt. In totaal 10 fijne tracks vol blazers, orgeltjes en pompende bas en kletterende drums. Just like the old days en nog steeds verdomde lekker!